31.7.2017

Zeynel Abidin Camisindeki Çevre Düzenleme Çalışmaları Devam Ediyor

Kültür İnanç Parkı Projesi kapsamında Zeynel Abidin Cami ile Külliyesinde restorasyon ve Belediyemizce çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Kültür İnanç Parkı projesi kapsamında 2013 yılından beri yürütülen restorasyon, konservasyon ve çevre düzenleme çalışmaları Belediyemizin Arkeolog ve Peyzaj Mimarı denetiminde devam ediyor. Belediyemizce yürütülen çevre düzenleme projesi kapsamında caminin bahçe kısmına ağaç ve çiçek dikimi yapıldı. Su ihtiyacı için bahçe kısmınına hidrofor ve su deposu monte edildi.  Ayrıca ağaçlara su tahsisi için fıskiyeler ve vatandaşların abdest almaları için şadırvan kısmına su nakli bağlantısı yapıldı.

2013 yılında Dünya Kültür Mirası UNESCO geçici aday listesine dahil edilen iki mabet kentimizde önemli bir inanç turizmine sahip olup Belediyemizin çalışmalarıyla kullanıma daha elverişli olması sağlanmıştır. Yapılan bu  çalışmalarla gün geçtikçe yerli ve yabacı turistlerin ilgisi çekilerek  ziyaret edilmesi sağlanmaktadır.